top of page
Halmstadfoto-com1.jpg

Om Göran Johansson

Om jag skall beskriva mig själv så är jag en naturfotograf som älskar att sitta stilla och låta naturen komma till mig. Som Tomas Bannerhed skrev i sin bok, "att låta sig förstubbas" har präglat mitt sätt att arbeta vilket innebär att jag kan sitta still ute i naturen och låta naturen komma till mig på sina villkor. Jag arbetar helst med projekt och reser sällan på "drag" när det gäller fåglar eller andra djur utan jag försöker att arbeta målinriktat med det jag håller på med. Min karriär som naturfotograf tog fart 2009 i och med min första digitala systemkamera. Dessförinnan har jag fotograferat natur och miljö sedan jag var 10 år då jag fick låna min fars kamera. All min veckopeng gick åt till att köpa diafilm och sedan var det cykel som gällde till de olika miljöobjekten. Min far var väldigt intresserad av jakt och fiske vilket tidigt bidrog till mitt naturintresse.

Mina intressen förutom fotograferandet/filmandet är handboll och motorcyklar samt vår gård Bollalt som jag sköter tillsammans med mina bröder. Här har jag även förmånen att kunna göra vad jag vill i skogen och jag har försett trakten med massor av holkar som jag även sköter om. I gengäld får jag många trevliga stunder med dessa fåglar och många fototillfällen.

I Falkenbergs Ornitologiska förenings lär jag mig mycket och jag sitter även med i styrelsen och här trivs jag med likasinnade och det är många höjdpunkter när jag och andra inom föreningen håller våra föreläsningar/bildvisningar för medlemmarna. Vi är en mycket aktiv klubb med över 400 medlemmar.

Stolt medlem av Nikon NPS och Naturfilmarna.

Anchor 1

Föreläsningar

Att föreläsa är väldigt roligt då många nya kontakter knyts och under menyn "Föredrag" kan ni se några. Sedan sätter jag även ihop anpassade presentationer.
Förutom föreläsningar i lokala föreningar och på olika naturum runt om i Sverige föreläser jag också för större publik i olika föreläsarföreningar.

Utöver detta så har jag även lärt ut tips och tricks till fotoklubbar för att bli en bättre naturfotograf.

Övrigt

Det är ofta som mina bilder synts i "Vår fågelvärld" och även en artikel om Polens våtmarker fick fyra sidor i denna Sveriges största fågeltidning. I nummer 6 av "Vår fågelvärld" 2018 hade jag med ett reportage om vårt fiskgjuseprojekt och det uppmärksammades med 4 sidor.

Mina bilder syns även i flera böcker bl.a. Skånes och Hallands fågelinventering samt i "fåglar i Halland" och i filmen "Naturen som förebild" hade jag med en sekvens av en flygande kattuggla.

bottom of page