top of page

 

Föreläsning/bildvisning?

Jag kommer gärna och visar mina bilder i er fotoklubb, förening eller på ert företag. Jag kan skräddasy innehållet och tiden men nedanstående föreläsningar/bildvisningar är redan klara och kan beställas på kort varsel. Lägg ett mail till mig om intresse finns.

Se reklam för föreläsningar och film och foto

Helgoland

 

Ön, som ligger i tyska bukten, har haft en stormig historia och tillhört både Danmark, England och sedan 1890 Tyskland. Som en vacker silhuett reser sig Helgolands röda klippor ur havet. Ön är bara 1.700 meter lång och 600 meter bred och reser sig med branta klippor 70 meter över havet.​

Resan startade från Halmstad i början av maj 2022. Målet var att fota/filma fågellivet och då främst havssulan som är väldigt orädd just här på Helgoland beroende på att de är vana vid människor. Sedan var det också planerat att ta båten över till grannön Düne för att fotografera gråsäl och knubbsäl. 

Tid ca 70 min

20220502-Helgoland-_Havssula-NZ92802.jpg

Polen. Östra Polen Biebrza National Park.

Följ med till östra Polens våtmarker och upplev möten med visenter och hackspettar. I dessa enorma våtmarker patrullerar kärrhökar och ängshökar längst med de enorma vassbältena och storkarna vandrar omkring och äter mängder av grodor. Lyssna på grodornas konserter som är öronbedövande och titta uppåt och upplev alla örnar. Följ dessutom med på en ballongflygning med härliga foton över dessa våtmarker och se foton på magiska sumpmarker och lyssna på härfågel och sommargylling. 

Tid ca 70 minuter. 

Rovfåglarnas återkomst

Göran Johansson och Thomas Andersson.

Havsörnen är tillbaka som häckfågel i Halland efter 100 år. För pilgrimsfalken går det också bra med över tio häckande par. Tornfalk, lärkfalk, brun kärrhök ökar i antal. Men nya orosmoln har tornat upp sig. Fiskgjusen minskar kraftigt. Först får vi en lägesrapport om några av rovfågelsarterna i Halland och sedan får ni följa med på ett fiskgjuseprojekt som pågått sedan 1968 vars syfte är att hjälpa fiskgjusarna i Fegen/Falkenbergsområdet. I åtta års tid har detta filmprojekt följt Thomas Andersson och hans byggande av fiskgjusebo och vi får också se hur ringmärkning går till. Det är härliga naturbilder och hisnande trädklättringar samt makalöst vackra morgnar vi får ta del av i denna bild och filmvisning.

Tid ca 70 minuter.

20190829_Tiraholm-D500_Fiskgjuse-0300.jpg
Lyssna på naturmorgon lörd 2 sep 2023

Härliga Härjedalen.

Följ med på en fjällvandring och upplev Härjedalens natur ifrån både marken och luften. Det blir en toppbestigning av Helagstoppen i form av foton och film ifrån glaciären och toppröset. Det blir även härliga foton på djur och natur samt lite växter från de 22 gånger som jag varit där. Presentationen sträcker sig ifrån vinterbilder till höstbilder. Det blir även lite film och foton på myskoxar och fjällrävar.

Tid ca 70 minuter. 

20190515_härjedalen_Natur-0085.jpg
20190515_Funäsdalen_Helags-3201.jpg

Lappugglor i södra Sverige

I den sydöstra delen av Halland och de västra delarna av Småland genomsöktes skogarna efter häckande lappugglor (2020) då man kunde misstänka att det skulle bli flera häckningar beroende på den stora sorktillgången. Det blev ett makalöst år med massor av häckningar och vi får i denna bild/filmvisning följa med ut till ett antal lyckade häckningar. Vi får även en inblick i hur man bygger boplattformar till ugglorna och hur de lämpligast sätts upp. Det blir en bildvisning där vi får följa med bakom kulisserna för att se hur det går till att finna ugglorna.

Tid ca 70 minuter.

20200603_Lappuggla-D500_0098.jpg
bottom of page