Föreläsning/bildvisning?

Jag kommer gärna och visar mina bilder i er fotoklubb, förening eller på ert företag. Jag kan skräddasy innehållet och tiden men nedanstående föreläsningar/bildvisningar är redan klara och kan beställas på kort varsel. Lägg ett mail till mig om intresse finns.

Polen. Östra Polen Biebrza National Park.

Följ med till östra Polens våtmarker och upplev möten med visenter och hackspettar. I dessa enorma våtmarker patrullerar kärrhökar och ängshökar längst med de enorma vassbältena och storkarna vandrar omkring och äter mängder av grodor. Lyssna på grodornas konserter som är öronbedövande och titta uppåt och upplev alla örnar. Följ dessutom med på en ballongflygning med härliga foton över dessa våtmarker och se foton på magiska sumpmarker och lyssna på härfågel och sommargylling. 

Tid ca 70 minuter. 

Rovfåglarnas återkomst

Göran Johansson och Thomas Andersson.

Havsörnen är tillbaka som häckfågel i Halland efter 100 år. För pilgrimsfalken går det också bra med över tio häckande par. Tornfalk, lärkfalk, brun kärrhök ökar i antal. Men nya orosmoln har tornat upp sig. Fiskgjusen minskar kraftigt. Först får vi en lägesrapport om några av rovfågelsarterna i Halland och sedan får ni följa med på ett fiskgjuseprojekt som pågått sedan 1968 vars syfte är att hjälpa fiskgjusarna i Fegen/Falkenbergsområdet. I åtta års tid har detta filmprojekt följt Thomas Andersson och hans byggande av fiskgjusebo och vi får också se hur ringmärkning går till. Det är härliga naturbilder och hisnande trädklättringar samt makalöst vackra morgnar vi får ta del av i denna bild och filmvisning.

Tid ca 70 minuter.

20180730_Bolmen-fiskgjuse_0189.jpg

Härliga Härjedalen

Här får vi följa med på fjällvandringar och uppleva Härjedalens natur både från marken och ifrån luften. Följ med på en toppbestigning av Helagstoppen samt foton och film från glaciären. Det blir härliga foton på djur och natur samt lite växter från de ca 20 gånger som jag varit där. Presentationen sträcker sig från vinterbilder till höstbilder och myskoxar och lite fjällrävar utlovas.

Tid ca 70 minuter. 

Lappugglor i södra Sverige

I den sydöstra delen av Halland och de västra delarna av Småland genomsöktes skogarna efter häckande lappugglor (2020) då man kunde misstänka att det skulle bli flera häckningar beroende på den stora sorktillgången. Det blev ett makalöst år med massor av häckningar och vi får i denna bild/filmvisning följa med ut till ett antal lyckade häckningar. Vi får även en inblick i hur man bygger boplattformar till ugglorna och hur de lämpligast sätts upp. Det blir en bildvisning där vi får följa med bakom kulisserna för att se hur det går till att finna ugglorna.

Tid ca 70 minuter.

20200603_Lappuggla-D500_0098.jpg